Асимилатор

Описание на продукта:

Bottles0000_Assimilator_600х600 px

Асимилатор

Assimilator (91118)

Форма на отпускане: 90 капсули
Държава-производител: United States
Когато възникне необходимост храната да се асимилира по-добре от преди, а също така и при при недостатъчно изработване на храносмилателни ензими, възниква необходимост ензимите да се добавят допълнително. В такива случаи може да се използват както лекарствени средства, така и биологично активни добавки, като например «Асимилатор» – продукт, който помага да се подобри храносмилането. В неговия състав влизат основните ензими, които са изцяло от растителен произход. Те разграждат сложните хранителни вещества, постъпващи в стомашно – чревния тракт, до по – прости, които след това преминават през лигавиците на червата и постъпват в кръвта. 
Ензими, разграждащи въглехидратите:
Амилаза – основният ензим на слюнката, с помощта на който започва процесът на храносмилане на въглехидратите в храната (тестени изделия, зърнени храни, картофи) още в устната кухина.
Целулаза – ензим, който не се синтезира в човешкия организъм, но е необходим за разграждането на растителните влакна (фибри). Той активно разгражда целулозата (растителните фибри), при което се образува глюкоза. Целулазата повишава хранителната стойност на зърнените култури, плодовете и зеленчуците.
Лактаза – ензим, който разгражда лактозата (млечната захар) до глюкоза. Наличието му подобрява усвояването на млечните продукти.
Ензими, разграждащи белтъците
Протеаза – заедно с другите ензими (папаин и бромелаин), разгражда белтъците до отделни аминокиселини и така подобрява качеството на усвояването им и белтъчната обмяна като цяло. Благодарение на това, се предотвратява отлагането на неразградени белтъци по стените на червата, което е предпоставка за възникване на гнилостни процеси. Протеазата допринася и за унищожаването на патогенните микроорганизми и разграждането на техните белтъци, което укрепва имунитета.
Папаин и бромелаин – активно действат както в кисела, така и алкална среда, разграждайки белтъците до отделни аминокиселини, които лесно могат да бъдат усвоени.
Ензими, разграждащи мазнините
Липаза – ензим, който действа в тънките черва и разгражда наситените мазнини от животински произход (месо, млечни и морски продукти), превръщайки ги в лесно усвоими мастни киселини. Този ензим помага и за усвояването на мастноразтворимите витамини А и D.
Витамин А е антиоксидант, който укрепва съпротивителните сили на организма спрямо инфекциите и има важно значение за клетъчния имунитет. Той участва в мастната обмяна и защитава лигавиците.
Витамин D регулира калциево-фосфорната обмяна и повишава проницаемостта на стените на червата, което води до по-добро усвояване на веществата.
Продуктът «Асимилатор» помага за:
• подобряване на храносмилането и усвояването на храната;
• премахване на метеоризма и тежестта след хранене;
• снабдяването на клетките с хранителни вещества;
• повишаване на имунитета и защитните сили на организма.