Витамин Е

Описание на продукта:

Vitamin-E_100cc_1_350x350

Витамин Е

Vitamin E (45960)

Форма на отпускане: 90 капсули
Държава-производител: United States
Употребата на продукта «Витамин Е» поддържа жизнената дейност на редица важни за организма сиситеми (сърдечно – съдова, репродуктивна, имунна) и го предпазва от развитието на сериозни заболявания, свързани с дефицита на този витамин.
В качеството си на антиоксидант витамин Е възпрепятства процесите на прекисно окисление на липидите, които водят до увреждане на клетъчните мембрани. Благодарение на способността си да неутрализира свободните радикали, той защитава и другите мастноразтворими витамини от разрушителното действие на кислородния радикал и така подобрява тяхното използване от организма.
Основната роля на този витамин е да подпомага клетъчното дишане, като същевременно предпазва тъканите от пренасищане с кислород и повишава тяхната издръжливост. Затова спортистите и хората, водещи активен начин на живот, трябва да се погрижат за попълването на запасите от витамин Е в организма.
Витамин Е предпазва еритроцитите от разрушаване, а капилярите – от повишаване на тяхната проницаемост и намаляване на гъвкавостта им. Той възпрепятства образуването на тромби, участва в синтеза на хемоглобина и белтъците, подпомага клетъчното делене и развитието на плацентата. Витамин Е помага за образуването на хормона гонадотропин, който отговаря за образуването на половите хормони и съответно – на сперматозоидите или яйцеклетките в човешкия организъм. Така той участва в работата на важни жлези с вътрешна секреция, възпрепятства развитието на атеросклерозата и дегенеративно – дистрофическите изменения в сърдечния мускул и скелетната мускулатура, подобрява храненето и съкратителната способност на миокарда.
Витамин Е играе важна роля в обмяната на селена, който също е антиоксидант и осигурява защитата на клетките от разрушаващото действие на свободните радикали.
Този витамин е наречен «витамин на младостта» тъй като, забавя процесите на стареене, предпазва от появата на старческа пигментация и е необходим за формирането на колагена и еластина, които възстановяват епидермиса. Освен това, витамин Е регулира водния баланс на повърхностният слой на кожата и я защитава от изсъхване.
Употребата на продукта «Витамин Е» е полезно за:
• профилактика на атеросклерозата и сърдечно – съдовите заболявания;
• поддържането на функциите на половите жлези;
• укрепването на имунната система;
• профилактика на дегенеративните изменения в ставите и опорно – двигателния апарат;
• подобряване на състоянието на кожата.

https://bg.coral-club.com/shop/products/45960.html?REF_CODE=564790065966