Корал Магнезий

Описание на продукта:

coral magnesium_600

Корал Магнезий

Coral Magnesium (91881)

Форма на отпускане: 90 капсули
Държава-производител: United States
«Корал Магнезий» – продукт, помагащ за пълноценната работа на сърдечно-съдовата система.
Той е главен активатор на нервно – мускулната възбудимост, подобрява храненето на сърдечния мускул, осигурява стабилен сърдечен ритъм, регулира мускулния тонус на кръвоносните съдове.
Магнезият е един от най – разпространените на Земята химични елементи, присъстващи в животинските и растителните организми, например в редица водорасли. В човешкия организъм най – високото съдържание на магнезий е в костите, една трета е в мусуклите, а останалото количество – в биологичните течности.
Растителната храна е много богата на магнезий: бобовите и зърнените храни, спанак, салати и ядки. Важен източник на магнезий е водата, колкото по – твърда я те, толкова повече магнезий съдържа. В регионите с мека вода се среща много често хипомагнезиемия (понижено съдържание на магнезий в кръвния серум). Магнезият се извежда от органзима основно с урината (50–120 мг) и потта (5–15 мг). Този елемент активира много ензими чрез регулиране на фосфорната обмяна, метаболизма на протеини, мазнини, нуклеинови киселини. Той участва в изработването на АТФ, който е необходим за нормалното функциониране на нервно – мускулната тъкан.
В традиционната медицина магнезият се използва на първо място като хипотензивно, антиаритмично средство. Изследванията на редица американски и европейски учени показват, че той играе важна роля в работата на сърцето, а именно: намалява напрежението при съкращавени на сърдечния мускул и честотата на сърдечния ритъм, намалявайки потребността на миокарда от кислород. Освен това, той намалява съкращаването на гладките мускули на микросъдовете, като помага за увеличаване на лумена на кръвоносните съдове и увеличава коронарния кръвоток, действа антиисхемично на тъканите на миокарда. Установено е, че стените на сърдечните съдове съдържат два пъти повече магнезий от която и да е друга тъкан в организма, затова дефицитът на този минерал е много опасен. Магнезият участва в регулиране на механизма на съсирване на кръвта, поддържа съдовете здрави и предотвратява образуването на холестеринови плаки. Повишаването на нивото на магнезий нормализира съкращаването на сърдечния мускул. Освен това магнезият может да работи, блокирайки калиевите или калциевите канали или възстановявайки калиево – натриевата помпа. Благодарение на този ефект сърдечният ритъм се възстановява значително. Магнезият ретулира активно баланса на калций и натрий в клетките. Регулярното постъпване на магнезий в организма при излишък на тези два елемента намалява спазмите на съдовете и по този начинт нормализира кръвното налягане.

 

https://bg.coral-club.com/shop/products/91881.html?REF_CODE=564790065966

 

https://bg.coral-club.com/shop/products/91881.html?REF_CODE=564790065966