Алтимейт Макс

Описание на продукта:

Алтимейт Макс (60 растителни капсули)

Балансиран комплекс от витамини, минерали, фитонутриенти в активна биодостъпна форма за компенсиране на дефицита на полезни вещества в организма.
Продуктът помага:
  • за нормализиране на витаминно-минералния баланс в организма;
  • за укрепване на имунитета;
  • за повишаване на работоспособността и жизнения тонус;
  • за удължаване на активното дълголетие.
Съвременното хранене често е бедно на хранителни вещества, необходими за нормалната жизнена дейност на организма. Приемът на витаминно-минерални комплекси и фитонутриенти помага за компенсиране на недостига на полезни вещества и поддържане на нормалната работа на органите и системите.
Витамин А
Витамин А е наричан «витамин на зрението», той поддържа нормалната функция на очната ретина и помага на зрението да се адаптира в условията на недостатъчна осветеност. Допринася за нормалната обмяна на веществата, поддържа дейността на имунната и репродуктивната система. В продукта е представен под формата на бета-каротен – една от най-лесно и пълноценно усвояемите форми на витамин А.
Витамин С
Най-важнитя антиоксидант, който укрепва имунитета и защитава клетките на организма от увреждания. Необходим е за синтеза на колаген, ускорява заздравяването на кожните увреждания. Източник на витамин С в продукта са минералните аскорбати. Витамин С от тях е най-стабилен, по-малко дразни лигавицата и допълнително обогатява организма с магнезий и калций.
Витамини D и Е
Витамини с природен произход, необходими за нормалната работа на имунната, нервната, сърдечно-съдовата, костно-мускулната, репродуктивната система.
Витамини от група В
Продуктът съдържа целия спектър от витамини от група В, които са важни за обмяната на веществата, работата на нервната, сърдечно-съдовата система, храносмилането, здравето на кожата, косата и ноктите. Потребността от витамини от група В нараства при стресови ситуации и големи физически натоварвания.
В продукта витамините В6, В9 и В 12 са представени в съвременни биоактивни форми – съответно: пиридоксалфосфат, патентована формула Metafolin® и метилкобаламин.
Минерали (хром, селен, мед, цинк, манган, молибден, магнезий)
Минералите в състава на продукта са представени от органични соли: цинков и магнезиев цитрат, хром пиколинат, меден бисглицинат, манган глюконат. Органичните съединения притежават съществено по-добра биодостъпност и ефективност.
Йод
Източник на йод е водораслото ламинария. Йодът участва в синтеза на хормоните на щитовидната жлеза, които, на от своя страна регулират всички видове обмяна на веществата в организма.
Комплекс от фитонутриенти
Комплекс от биофлавоноиди от различни цитрусови и плодови култури – лимон, грейпфрут, портокал, лайм, мандарина, боровинки, акаи и домат. Те са прекрасни антиоксиданти, най-добрите защитници на сърцето и съдовете. В синергия с витамините те осигуряват укрепване и еластичност на кръвоносните съдове, подобряват микроциркулацията на кръвта, предотвратяват образуването на тромби.