Загряващ крем Cool Relief

Описание на продукта:

Крем за тяло Cool Relief

Загряващ крем Cool Relief

Cool Relief (91645)

Форма на отпускане: 120 гр.

 

Здравословният отдих и активният начин на живот са основните приоритети на съвременния човек! Вие сте енергични и винаги в движение! Но… в един определен момент в жизнено важната за Вас система могат да настъпят непредвидени сривове.
В случаи на разтегнати сухожилия, мускулни травми, състояния на обостряне на радикулит, остеохондроза, различни миалгии и проблеми със ставите ще Ви помогне кремът Cool Relief, който загрява мускулите, премахва болката и сковаването. Той е специално създаден за бързо и ефективно възстановяване, има изразено противовъзпалително и обезболяващо действие, стимулира обменните процеси и подобрява подвижността на опорно-двигателния апарат. А неговата уникална мастна основа (натурално масло от ему) прониква дълбоко в кожата и осигурява висока биологична достъпност на активните вещества в третираните тъкани.
В състава на крема влизат:
Камфор – подобрява кръвообращението, има загряващ и тонизиращ ефект, нормализира съдовия тонус, отпуска мускулите и намалява усещането за болка.
Ментол – дразни нервните окончания, намиращи се в мускулите,  има обезболяващо и леко охлаждащо действие,  допринася за раздвижването на кръвта в повърхностните вени и така успокоява засегнатия участък.
Масло от ему – известно със своя противовъзпалителен ефект при мускулни и ставни болки, намалява възпалителното огнище, отоците и сковаването, премахва мускулното напрежение.
МСМ участва активно във формирането на основните структурни белтъци на съединителната тъкан и хрущялите- колаген и кератин. Те поддържат еластичността и подвижността на ставите, премахват възпалението, предизвикано в резултат на окислителни процеси, участват в регенерирането на увредените клетки на хрущялите и сухожилията, както и в образуването на нови.
Глюкозамин сулфат – участва в изграждането на вътреставната течност, която «смазва» ставите, намалява триенето и изтъркването на хрущялните ставни повърхности и така укрепва хрущялната тъкан. Възстановява ензимните процеси в хрущяла, като по този начин  осигурява неговата цялост и здравина и предотвратява протичането на възпалителни процеси в ставите.
Екстракт от смолата на тамяновото дърво – има противовъзпалително действие, подпомага възстановяването на ставите, подобрява микроциркулацията на кръвта. Неслучайно тамяновото дърво е наречено «борец срещу възпалението». Активните му съставки – босвелиевите киселини, потискат възпалителните процеси в  съединителните тъкани, намаляват ставните отоци, укрепват и възстановяват увредените кръвоносни съдове.
Екстракт от плодовете на ракитник – стимулира обменните процеси в кожата и повишава нейния жизнен тонус, което се дължи на уникалния комплекс от биологично активни вещества. Той е един от най-богатите източници на витамините А, С и Е.
Кремът Cool Relief действа меко и надеждно – отначало успокоява травмираното място, като леко го охлажда, а след това приятно и дълго го загрява, при което болката непременно отстъпва!

 

 

За повече информация ( цена и наличност )