DHA+D3 Умни дъвки

Описание на продукта:

DHA+D3 Умни дъвки (30 дъвчащи желета)

Вкусни дъвки с високо съдържание на Омега-3 (DHA) и витамин D3 за поддържане на когнитивното развитие и имунитета на децата. Продуктът е създаден в Норвегия с помощта на технологията ConCordix, увеличаваща биодостъпността на активните компоненти.
  • В състава се съдържат ПНМК омега-3 с високо съдържание на DHA (360 мг) и витамин D3.
  • DНА помага за нормалното развитие на мозъка и нервната система, поддържа здравето на зрителните органи.
  • Витамин D3 допринася за нормалния растеж и развитие на костите и зъбите, укрепва имунитета.
  • Технологията ConCordix допринася за увеличаване на бидостъпността.
  • Дъвките са с плодово – цитрусов вкус.
  • Продуктът е подходящ за деца над 3 години и възрастни.
Продуктът се произвежда от високопречистено рибено масло от аншоа с помощта на технологията ConCordix, която повишава биодостъпността на компонентите в състава с 44%*. DHA+D3 Умни дъвки са прост и ефективен начин за допълване на храненето на детето с необходимите хранителни вещества, за поддържане на здравето и доброто самочувствие.
DHA (докозахексаенова киселина) и ЕРА (ейкозапентаенова киселина)
Маслото от студеноводни морски риби е естествен и практически единствен източник на ценни ПНМК омега-3 – ЕРА и DHA, необходими на децата за правилен растеж и развитие. Организмът на човека не може сам да синтезира тези хранителни вещества, затова трябва да ги получи от храната или хранителните добавки. Сивото вещество на главния мозък и очната ретина имат най-висока концентрация на DHA, затова тя има ключова роля за развитието и здравето на мозъка и зрителните органи.
Изучаването на свойствата на DHA е показало, че при децата и подрастващите този компонент помага по-лесно и по-добре да се усвоява информацията, да се прояви по-голямо постоянство при учене, коригира се хиперативността, участва в изграждането на зрителния апарат. Достатъчната употреба на DHA в детството до голяма степен определя здравето и социалната успешност в зряла възраст. ЕРА допринася за позитивната емоционална нагласа.
Витамин D3
Необходим е за нормалния растеж и развитие на костите, както и за нормалното функциониране на имунната система при децата.
Технология ConCordix
С нейна помощ е възпроизведено природното разпределяне на мазнината в рибата, при което масата рибено масло е разделена на множество малки капчици, изолирани една от друга. Такова разпределение на рибеното масло в желатинова дъвка съществено повишава усвояването на неговите активни вещества, предотвратява преждевременното окисляване и слепване на мастните капки.
* за мастноразтворими вещества в сравнение с обикновените гел – капсули.