Изцеляващ балсам с масло от ему и чаено дърво

Описание на продукта:

Изцеляващ балсам с масло от ему и чаено дърво

Emu oil with Tea Tree oil (91605)

Форма на отпускане: 15 мл
Балсам за лице и тяло «Масло от ему с чаено дърво»Балсам на базата на масло от ему с добавени масло чаено дърво, витамин Е и други компоненти с природен произход, който не случайно е наричан изцеляващ. Благодарение на отличната си проникваща способност маслото от ему транспортира всички съставки на балсама до дълбоките слоеве на кожата, като по този начин засилва полезните им свойства.
Специално подбраният състав подобрява местното кръвообращение, разхлабва мускулатурата, подпомага заздравяването на раните, регенерацията на кожата, премахва болката; помага при изгаряния с различен произход (термични, химически, слънчеви). При продължително използване на балсала се нормализира секрецията на салните жлези, подобрява се структурата и външния вид на кожата. Благодарение на наличието на масло от чаено дърво и невен, които се използват в козметологията като противовъзпалителни, дезинфекциращи и ранозаздравяващи средства,балсамът влияе добре при раздразнения и възпаления по кожата.
Масло от чаено дърво – масло-целител. Австралийските аборигени отдавна познават свойствата на чаеното дърво. Те са използвали листата на растението за заздравяване на рани. Маслото от чаено дърво действа бактерицидно, имуностимулиращо, противовирусно. Благодарение на своите свойства помага идеално помага при изгаряния, порязвания, ухапвания от насекоми, акне, херпес. То намалява умората, омекотява кожата, повишава еластичността на стените на капилярите, стимулира микроциркулацията на кръвта, премахва отоците и повърхностните разширени вени.
Пчелният восък, който се съдържа в балсама, попива добре в кожата и я прави гладка и нежна. Восъкът е полезен за кожата, защото е близък по състав до редица съставки на кожната мазнина. Той помага за образуването на своеобразен защитен слой върху повърхността на кожата и по този начин се предотвратява обезводняването й. А благодарение на съдържанието на витамин А и каротиноиди, той благоприятства регенерацията на епителните тъкани.
Витамин Е, «витамин на красотата», предпазва кожата от въздействието на свободните радикали и предотвратява преждевременното стареене на кожата и образуването на бръчки, снабдява кожата с кислород и влага, придава и свежест и еластичност.
Маслата от покълнали пшенични зърна и от бадемови и кайсиеви ядки са източник на ненаситени мастни киселини, минерали, витамини и други полезни вещества. Заедно с маслото от ему те намаляват раздразнението и възпалението, омекотят, овлажняват и регенерират кожата.

 

За повече информация ( цена и наличност )