O!Мега-3 TG

Описание на продукта:

O!Мега-3 TG (30 капсули)

Незаменими полиненаситени мастни киселини омега-3 във възстановена триглицеридна форма. Тази форма е близка до природната, но се отличава с висока концентрация на омега-3. С O!мега-3 TG ще можете по-лесно да поддържате здравословен ритъм на живот!
  • 360 мг ЕРА и 240 мг DHA в 1 капсула
  • Природна триглицеридна форма
  • Поддържа здравето на сърцето и съдовете
  • Запазва остротата на зрението и поддържа работата на мозъка
  • Високопречистено рибено масло от свободно уловени аншоа, сардини, скумрия и тон
  • Продуктът е подходящ за деца над 14 години и възрастни.
Възстановената триглицеридна форма на ПНМК омега-3 по своята структура е близка до природната, затов се усвоява лесно и бързо от организма. Високото качество на продукта се дължи на екологичната технология на пречистване на рибеното масло Flutex, която позволява да се получи концентрация на ПНМК омега-3 65%.
DHA (докозахексаенова киселина) и ЕРА (ейкозапентаенова киселина)
Масло от студеноводни морски риби е естествен и на практика единствен източник на ценни ПНМК омега-3 – ЕРА и DHA. Човешкият организъм не може сам да синтезира тези хранителни вещества, може да ги получи само от храната или от хранителните добавки.
ПНМК омега-3 изпълняват редица важни биологични функции, благодарение на които се поддържа здравето на сърдечно-съдовата, имунната и нервната систем, зрителните органи. ПНМК омега-3 се конкурират с холестерола, изтласквайки го от кръвотока. Повишават активността на имунните клетки. Влизат в състава на клетъчните мембрани, увеличавайки тяхната пропускливост, което подобрява предаването на нервните импулси. ЕРА допринася за увеличаване на нивото на „хормона на радостта“ серотонин. DHA влияе положително на функциите на мозъка и зрителните органи, тъй като именно сивото вещество на главния мозък и очната регина съдържат най-много DHА.
Витамин Е
Витамин Е в най-активната и естествена за човешкия организъм форма D-алфа-токоферол защитава клетките от окисляване и увреждане от свободните радикали, повишава съпротивляемостта на организма.