12 причини за бъбречно заболяване. (по материали на акад. Олга Бутакова)

Днес ще разгледаме причините за бъбречните заболявания и ще коментирам как действат.И така, бъбречната система е една от отделителните системи на тялото. И огромен брой, стотици хиляди, милиони хора получават бъбречно заболяване. Какви са причините за бъбречните заболявания? Това е достатъчно сериозна тема, за да разберем как да ги лекуваме.

ТАКА ЧЕ ПЪРВАТА ПРИЧИНА ВИНАГИ Е ПСИХОЛОГИЯТА.

Това е психологията на неправилния начин на живот. Ако човек не се грижи за себе си, ако се охлади, ако се разболее от вирусни заболявания, ако е постоянно подложен на полови инфекции, той непременно ще разболее бъбреците.

НА ВТОРО МЯСТО ПО ПРИЧИНИ Е НЕПРАВИЛНАТА ХРАНА.

Всичко, което влиза в тялото ни е сушено, пушено, канцерогенно, токсично. Например най-токсичният продукт на всички времена е оцетът. Няма нищо по-токсично за бъбреците от оцета, освен отровите, които вече са специфични.

„Имах случай, когато работех в център за контрол на отравянията. Спасявахме и алкохолици. Но веднъж при нас дойде една учителка, тя имаше житейски проблем – всеки ден пиеше около една трета чаша оцет. И когато се опитахме да я реанимираме, нищо не стана, имаше плътна кръв в урината. Тоест тя умря така. И когато хирургът й взе бъбрека на патоанатомията, беше като масло, просто се разтвори. Затова веднъж завинаги запомнете: този, който консумира голямо количество оцет, разрушава бъбреците си. По същия начин, както другите киселини – ябълчена, лимонена и др.“

Неправилната вода, т.е. мръсната вода, ще доведе до бъбречно заболяване. Ще попаднат някои микроорганизми, но това не е толкова страшно – организмът има имунитет и ще се пребори с тях. Най-лошото за нас не е мръсната вода. Най-лошото за нас са смъртоносните напитки в големи дози. Тези напитки включват всички продукти с оцветители, подсладители, ефервесцентни, ниско киселинни. Това е пепси-кола, това е кока-кола, това са спрайтове, това са безалкохолни напитки, това е всичко, което има ниска киселинност.Защото, за да възстанови алкалността, тялото трябва да изхвърли алкалните минерали калий, магнезий, натрий и калций. Калциево-магнезиевата помпа е работа на бъбреците. Веднага щом калцият и магнезият напуснат, бъбречната защита на човека рязко отслабва. Калцият е цялата мускулно-скелетна система. Магнезият е свързан със сърдечно-съдовата система. Нека просто кажем, че химиците и технолозите все още не са достигнали нивото на разбиране, че това е опасно. Но у нас децата на 9 години вече се срещат с остеопороза, тоест вече практически с омекнали кости. Има деца, чиито фрактури изобщо не зарастват.

СЛЕДВАЩАТА ПРИЧИНА Е АБВГД И ДР. – ВИРУСИ, БАКТЕРИИ, ГЪБИЧКИ И ДРУГИ ПАРАЗИТИ И ПРОТОЗОИ.

Най-опасни за бъбреците са хламидията, уреаплазмата, бетаплазмата и бета-хемолитичният стрептокок. Всеки, който има някакво бъбречно заболяване, от пиелонефрит до камъни, има една от тези бактерии. Няма бъбречно заболяване, ако няма вируси, бактерии, гъбички и паразити.

„Например, има такава бактерия – смес от вирус с гъбички – наречена уреаплазма. Уреята е урина. Така тя развива пикочна основа и образува уратни камъни. Чудим се каква е връзката. Много проста връзка – ако в тялото се развие уреаплазма, която прониква по полов път в човешкото тяло, тогава той трябва да се подготви за уролитиаза. Абсолютно чиста затворена връзка. И е безполезно да се лекуват камъни по принцип, докато уреаплазмата не бъде излекувана. „

СЛЕДВАЩАТА ПРИЧИНА СА ЛЕКАРСТВАТА.

Повечето лекарства са токсични за бъбреците. Тоест, използвайки парацетамол, използвайки TheraFlu, ние произвеждаме некротичен, хепатотоксичен ефект върху собственото си тяло. Консумираме дори най-обикновен аспирин, капки за нос или нещо друго и всички отрови ще бъдат изхвърлени по един или друг начин чрез бъбреците. И така, всички лекарства по един или друг начин засаждат бъбреците. Това е, което трябва да се разбере веднага.

СЛЕДВАЩАТА ПРИЧИНА Е ЛИПСАТА НА ДВИЖЕНИЕ.

Как това е свързано с бъбреците? Ако човек не се движи и не прави упражнения, лимфните му потоци се нарушават. След като лимфните потоци са нарушени, той развива стагнация в бъбреците. Тоест това е чисто двигателен алгоритъм.

СЛЕДВАЩАТА ПРИЧИНА Е НАРАНЯВАНЕ.

В този случай говорим за увреждане на бъбреците. Тоест не беше просто падане, счупен крак, болки в бъбреците. Когато човек скача от високо, когато катастрофира, когато го ударят по кръста, случайно или нарочно – не се знае, в този момент има разкъсване на бъбречните връзки и бъбреците се спускат. Тоест нараняванията са една от причините за бъбречни заболявания и то много сериозни. Бъбреците трябва да бъдат защитени.

„Ето, например, имаме такъв симптом на Пастернацки, когато лекарят чука по долната част на гърба и пита: „Боли ли?“ какво има предвид той? Симптомът на Пастернацки се изпълнява като – да се почука по долната част на гърба с юмрук достатъчно силно и веднага да се вземе тест за урина. Ако има кръв след това потупване, значи имате болни бъбреци. Следователно, ако просто почукате и попитате дали боли или не, значи сте го направили погрешно. „

СЛЕДВАЩАТА ПРИЧИНА Е НАСЛЕДСТВЕНОСТТА.

Всичко е наследствено и вродените промени в бъбреците могат да бъдат наследени. Не е страшно. Тоест, ако човек има удвоено легенче, утроен, леко спуснат бъбрек, той може да живее с такива бъбреци до сто години. Основното е, че психологията, храната, водата са в ред, няма паразити, лекарства, наранявания и т.н. Следователно наследствеността не е от значение. Ако такъв човек е живял до 50 години, той има шанс да доживее до 100 години, ако направи всичко правилно.

СЛЕДВАЩАТА ПРИЧИНА СА ЛОШИТЕ НАВИЦИ.

Огромна причина. Винаги ще се движим по един и същи причинно-следствен кръг – всички болести, всички хиляди болести ще вървят по един и същи кръг. Лоши навици – алкохол, тютюн, всички наркомании, токсикология, злоупотреба с вещества – всичко това засяга бъбреците. Употребата на етерични масла, т.е. всякакви добавки, които се превръщат в играчка с лекарства от всякаква посока, причиняват токсични усложнения на бъбреците.

СЛЕДВА ЕКОЛОГИЯТА.

Супер сериозна причина. Екологията е всичко, което е свързано с химически, токсични вещества. Ако например сте измили ваната с хлорамин или Comet-gel и веднага сте седнали в нея, вижте точка номер 1. Отделителната система на кожата е в същото време и въвеждаща система. Всичко, което беше във ваната, вие безопасно транспортирате в тялото. Тоест, ако седите във ваната за 10-15 минути, целият хлор, който е там, се абсорбира безопасно и отива някъде – в съда, в междуклетъчното вещество, лимфата и през бъбреците. Следователно, изглежда, каква вреда? Много сериозна вреда. Всичко, което сте изяли или изпили неправилно, вдишали сте маслени багрила – някои ще преминат през белите дробове, някои през черния дроб, някои през бъбреците.

СЛЕДВАЩАТА ПРИЧИНА Е ВРЕМЕТО.

Бъбреците изсъхват.

Leave a Reply

Your email address will not be published.